miercuri, 23 iulie 2014

Sfaturi pentru un Bronz Frumos si Sanatos

Chiar daca soarele a fost destul de scump la vedere anul acesta, suntem in mijlocul verii si multi dintre noi tanjesc ca pielea lor sa dobandeasca o frumoasa nuanta ciocolatie. Cine nu iubeste relaxarea la plaja sau la strand, intercalate cu reprize revigorante de inot? In plus, razele soarelui sunt de real ajutor in diminuarea stresului si secretia de vitamina D, responsabila pentru fixarea calciului in oase. Dar cum facem sa obtinem un bronz uniform, de durata, sanatos si fara arsuri? Iata sfaturile mele:
1.      Nu va expuneti la soare in intervalul orelor „interzise“ (11-15). Cancerul de piele nu este o gluma, iar radiatiile solare sunt din ce in ce mai nocive. In plus, vreti ca pielea voastra sa capete culoare treptat, nu sa arate asemeni unui pui proaspat rumenit.
2.      Inainte de plaja, exfoliati-va pielea folosind un produs din comert sau home-made (amestec de malai si iaurt, ulei de masline si zat de cafea etc.), pentru un bronz rezistent si uniform.
3.      Utilizati un produs protector cu SFP 30 sau mai mare cu 30 de minute inainte de expunerea la soare si reaplicati-l apoi, constant, dupa fiecare baie in mare. Eu folosesc SPF50, in special la primele expuneri solare, pentru protectie optima. Vara aceasta am optat pentru varianta practica si light a produselor destinate protectiei solare, spray-urile. Mi-a atras atentia Spray-ul Sole, marca L'Erbolario, cu ulei de argan, extract de goji si, bineinteles, SPF 30.
4.      Pastrati fondul de ten si machiajul pentru seara, la plaja pielea trebuie sa respire. In plus, nu veti putea sa va bucurati in voie de apa si beneficiile ei, la gandul ca vi se strica machiajul.
5.      Dupa plaja, faceti un dus rapid, apoi aplicati o lotiune calmanta special conceputa. Eu o pastrez pe a mea in frigider, pentru un efect racoritor si revigorant.

Daca aveti si alte idei, m-as bucura sa aflu trucurile voastre in materie de bronzare sanatoasa.
                                  Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu