duminică, 23 martie 2014

Week-end Escapade: Mangalia Stud Farm/Herghelia Mangalia

RO:
            Am avut parte de o dupa-amiaza minunata week-end-ul trecut: am vizitat herghelia Mangalia si am reusit chiar sa calaresc, desi sezonul nu este oficial deschis inca.
Cateva informatii:
Herghelia Mangalia este situată la 3 km nord de Mangalia (cu acces de pe soseaua Mangalia - Constanţa), la numai 500 m de malul vestic al Marii Negre. Nu a fost asezată aici intamplător, tinandu-se cont de condiţiile geoclimaterice de formare a rasei arabe. Condiţiile de clima deosebite au permis formarea unui cal arab de Mangalia avand calitati deosebite. În afara profilului zootehnic, Herghelia (cea mai mare din Europa sud-estica) constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop bine amenajat, iar in incinta unitatii se practica echitatia.
Stiati ca…?
Popularea cu cai pur sange arabi a hergheliei de la Mangalia, al carei decret de infiinţare a fost semnat de Regele Ferdinand in 1926, devenind operaţional doi ani mai tarziu, incepe in anul 1919, atunci cand trupele romanesti intra in Ungaria pentru a alunga guvernul comunist instaurat de Bela Kun. Incursiunea a ajuns la jumatatea distantei dintre Budapesta si Viena, la herghelia Babolna, unde Imperiul Austro-Ungar creştea cai pur sange arabi. Caii, cumparaţi de la beduini din Siria, Iran şi Irak, de catre armata imperiala, au ajuns captura de razboi pentru armata romana care, dupa cativa ani de custodie la Jegalia, i-a predat hergheliei de la Mangalia.
EN:
            I had an amazing experience last week-end, one I had been planning for a while now: I visited the Mangalia horse farm and was even able to ride a horse, although the riding season is not officially open there yet.
To begin with, some facts:
The Mangalia horse farm is situated 3 km North of the city of Mangalia and only 500 m from the Western shore of the Black Sea; It was not placed there by chance, but by taking into consideration the geoclimateric conditions favorable to the Arabian horse race. Special climate conditions allowed the development of local Arabian horses, with outstanding qualities. The Mangalia horse farm is the largest in South-Eastern Europe, a place with tradition, founded in 1926, operational since 1928. You can go visit the stables, take a look at the horses, stallions or even take riding lessons, practice or take leisure rides- on a horse or carriage.
The hippodrome of Mangalia, especially conceived for gallop races, lies on a surface of 19 hectares. July through September, horse races take place where stud farms from all over the country and private breeders take part.
The horse I rode
Learning the basics
                                   Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

joi, 13 martie 2014

Last Few Weeks in Pictures

EN: I've gathered a few pictures I wanted to share with you for a while now, so, without further introduction:
RO: Am adunat cateva fotografii in ultimele saptamani, asa ca, fara alta introducere:
My very first Macaroons. To be honest, I had higher expectations, due to all the publicity around them
Love the Uriage Hyseac line!
Loving these Gosh products.
My favorite chocolate seashells. Via Lidl.
Valentine's Day present
My favorite socks. Incredibly soft and warm. Via Oysho.
Week-end treat
Welcoming Spring
Lovely flower arrangement
I was craving for grapes
                                                Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

miercuri, 12 martie 2014

Deja Vu-Incursiune in Universul Sapunurilor Naturale

V-am vorbit deja despre preferinta mea pentru produsele bio, atat in alimentatie cat si la capitolul ingrijire. Cred intr-o viata sanatoasa si in intoarcerea la natura.  Sapunurile Deja Vu m-au atras pentru ca sunt naturale 100%, produse facute manual, cu drag si atentie la detalii, nu produse“pe banda”.
Trebuie sa stim ca majoritatea sapunurilor disponibile pe piata- sapunurile industriale nici macar nu sunt indreptatile la aceasta denumire, folosindu-se alternative ca “family bar”, “cream bar” si ”beauty bar”, deoarece procesul de fabricatie nu mai presupune saponificarea. Sapunurile naturale transparente sunt “naturale” doar cu numele, caci, ca si in cazul sapunurilor vegetale, aspectul primeaza in fata calitatii, folosindu-se in procesul de fabricare 60% ulei saponificat, 25% ethanol (alcool, acelasi care se gaseste si in bauturile spirtoase) si 15% apa.  Iata si sapunurile pe care le-am testat eu, descrierea lor si ce promit sa faca.
Mi-am inceput testarea cu sapunul Petit Pixie, pentru ca ma atrag texturile delicate ale produselor special concepute pentru copii. L-am folosit cu succes atat pe corp cat si pe fata, nu mi-a cauzat catusi de putin iritatii sau senzatia de uscaciune a pielii. Imi place incorporarea vizibila a petalelor de galbenele in produs, efectul rustic, veridic si personal pe care acestea il confera. Aroma este discreta si placuta.
Un sapun natural perfect pentru pielea sensibila a copiilor, creat special pentru ei, din ingrediente 100% naturale (miere, flori de galbenele si infuzie de musetel), care curata pielea cu blandete, o hranesc si previn iritatiile. Este un sapun fara parfum (fara ulei esential in componenta), hranitor, calmant si antibacterian. Poate fi folosit atat pentru piele cat si pentru par.
Mi-am continuat incursiunea in universul Deja Vu incercand sapunul cu menta si cafea, care exfoliaza delicat, hidrateaza si confra stralucire pielii. Chiar daca nu o consum, mi-a placut intotdeauna aroma cafelei in produsele cosmetice.
Cafe et Papillons este un perfect Ying si Yang. Partea inchisa la culoare, care conţine cafeaua, este un alint pentru piele, stimuland circulaţia, ajutand la eliminarea apei şi a grasimilor din ţesuturi, diminunand astfel aspectul de coaja de portocala. Fiind şi uşor abraziva şi emolienta, caci conţine cafea proaspat macinata şi argila alba, contribuie la oxigenarea celulelor de la suprafaţa epidermei conferindu-le un aspect uşor stralucitor şi fin. Cafeaua ajuta de asemenea şi la eliminarea mirosurilor persistente impregnate in piele, precum cele de dupa gatit. Partea Yang este luminoasa şi neabraziva, de un crem placut, conţine doar argila alba imbunataţita cu ulei esenţial de menta şi ylang-ylang. Acestea din urma amplifica efectul energizant al cafelei şi stimuleaza circulatia sangelui.
Sapunul cu urzica si ulei de ricin m-a atras prin multitudinea de ingrediente cu efecte benefice cunoscute (sugur va amintiti de omniprezentul sampon cu urzica din copilarie). Este al doilea sampon solid incercat de mine (dupa cel de la Lush) si sunt multumita de efecte. Parul devine stralucitor, “scartaind” de curatenie” si discret parfumat.
Un sapun conceput din ingrediente benefice şi hranitoare pentru par şi radacina lui, dar şi pentru pielea capului (la fel de importanta)- ulei de ricin, cu proprietati regeneratoare şi nutritive pentru par, urzica, rozmarin, care stimuleaza creşterea parului şi stopeaza caderea lui, argila verde, care reface echilibrul natural al parului, absorbind excesul de sebum de la suprafaţa scalpului, purificand folicul capilar, sulf, cocos şi uleiuri esenţiale de tea tree şi ylang-ylang. Toate acestea acţioneaza bland şi protejeaza parul, conferindu-i rezistenţa şi lasandu-l fin, stralucitor si discret parfumat.
Sapunul cu extract de castraveti si aloe vera il impart cu mama, pentru ca este destinat atat tenului matur, cu tendinta de ridare, cat si celui sensibil (ale carui detinatoare sunt in crestere, datorita expunerii la agentii poluanti din atmosfera).
Singurul sapun la producerea caruia nu s-a folosit alt lichid in afara piureului omogen din miez de castraveti bio, intrucat castravetele este constituit in proportie de 96,5% din apa (plina de vitamine si saruri minerale), ceea ce-l face un excelent agent hidratant pentru tenul obosit, matur, cu tendinte de ridare, dar si pentru tenul cu probleme, iritat si sensibil. Coaja de castravete, in amestec cu argila verde si cu Aloe Vera se adauga compozitiei la final, astfel pastrandu-se toate mineralele si vitaminele. Sapunul are o culoare intensa de verde natural, dat de clorofila din castravete.
Sapunul cu morcov si salvie este ideal pentru anotimpul rece, tenul uscat si zonele cu tendinta de uscare (coate, genunchi). Are efect de calmare si revigorare asupra pielii, redandu-i stralucirea.
„Sufletul pamantului” este sapunul care ascunde inima curata a gradinii cu zarzavaturi.  Morcovi, paprika, busuioc şi salvie- o combinaţie de ingrediente speciale pentru ingrijirea tenului uscat. Morcovul este ingredientul minune pentru tenul uscat, fiecare sapun conţinand cca. un sfert de morcov. Din inima pamantului provine şi argila roşie, bogata in oligoelemente, care calmeaza şi reimprospateaza pielea, redandu-i stralucirea. Fabricat manual, cu apa de izvor, acest sapun are o compoziţie catifelata, o putere mare de absorbţie şi un parfum gingaş de verdeţuri, care persista mult timp dupa folosire.
Sapunul revigorant cu lamaie, portocala si goji insoteste dusurile de seara si dimineata. Miroase minunat, vitaminizeaza si confera fermitate pielii.
Pe langa parfumul de citrice, floral şi delicios, portocala şi lamaia au şi un rol revigorant pentru piele, hidratand-o şi tonifiind-o. Coaja de portocala şi lamaie confiata ii da un foarte uşor efect exfoliant, curaţind pielea in profunzime. Portocala este o sursa bogata de vitamine şi calciu, lamaia are efect bactericid, antiseptic şi cicatrizant, uleiul esenţial de patchouli trateaza eczemele şi inflamaţiile pielii, avand calitaţi de hidratare şi regenerare celulara. Fructele goji, denumite şi elixirul tinereţii veşnice, sunt folosite de mii de ani de medicina tradiţionala chineza. In combinaţie cu uleiul de melissa, care are rolul de a linişti pielea, destinzand-o,  sapunul natural “Parfum de citrice” confera pielii fermitate, luminozitate şi tinereţe.
Pentru baile cu spuma din serile relaxante de week-end, cu muzica in surdina, o carte buna si lumanari mi se pare cel mai potrivit sapunul cu scortisoara, aromat, tonic, deosebit de cremos si hidratant.
Un sapun delicios parfumat şi foarte cremos. Are proprietaţi antibacteriene, antiseptice, antiparazitare şi analgezice, eliminand rapid bacteriile şi impuritaţile. Face o spuma bogata şi cremoasa, iar aroma sa, accentuata de apa calda, e de-a dreptul delicioasa, oferindu-ţi o stare de bine. Scorţisoara antioxidanta, alaturi de uleiul de masline, ofera pielii hidratare, stimuleaza circulaţia şi tonifica tesuturile.
Daca v-am starnit curiozitatea, le gasiti pe toate aici, fiecare la pretul de 9 lei. Pe care v-ar placea sa-l incercati?
                       Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

marți, 11 martie 2014

Rasfat pentru ten marca Montagne Jeunesse

Ultima mea descoperire in materie de ingrijirea tenului sunt mastile pentru fata Montagne Jeunesse, pe care le-am primit, sub forma unei frumoase surprize de Martisor, alaturi de o cana personalizata.
Mastile de fata intregesc ritualul ingrijirii tenului. Cele marca Montagne Jeunesse sunt disponibile in diverse variante, adaptate nevoilor fiecarui tip de ten. Au la baza ingrediente naturale, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra tenului. Texturile mastilor sunt luxuriante, asemeni unor souffle-uri, iar aromele- delicioase, astfel ca este o placere sa le aplici. Sunt pur si simplu un rasfat complet al simturilor. Eu am primit: masca tonica de fata cu minerale de la Marea Moarta Face Spa- pentru un ten catifelat si hidratat, masca tonica de fata cu Aloe Vera si ceai verde Face Spa- pentru un efect racoritor, revigorant, de intinerire, masca de fata cu namol de la Marea Moarta –destinata deschiderii porilor blocati si curatarii in profunzime.
Doua dintre mastile primite de mine - cea cu Aloe Vera si ceai verde si cea cu minerale de la Marea Moarta- au un mod de aplicare original, in sensul ca se prezinta sub forma unei masti din bumbac, imbibate generos cu produsul, care se aplica pe ten, urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa intervalul de timp in care actioneaza, se maseaza surplusul pe ten, apoi se clateste fata cu apa rece si se tamponeaza cu un prosop. Efectul este vizibil imediat, tenul devenind instantaneu mai luminos, mai curat, iar porii fiind minimizati. Daca aceste doua variante pot fi utilizate pentru o singura aplicare, cantitatea din celelalte este suficienta pentru pana la 4 utilizati, in functie de grosimea stratului aplicat.
Dupa aplicare veti experimenta senzatia de piele“de bebelus”. Tenul ramane proaspat, revigorat, curat si hidratat in profunzime. 
Montagne Jeunesse nu-i neglijeaza nici pe barbatii din viata noastra.  Astfel, ii putem rasfata cu una dintre mastile special concepute pentru tenul barbatesc: masca exfolianta cu ulei de menta si namol, masca revigoranta cu namol de la Marea Moarta, masca tonica pentru tratarea punctelor negre sau masca exfolianta, detoxifianta si degresanta cu ginseng si struguri rosii. Eu le-am primit si le-am facut deja cadou pe ultimele doua.
            Nu va ramane decat sa alegeti variantele potrivite tipului vostru de ten si sa le incercati! Primavara aceasta se poarta rasfatul!
                                          Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.