miercuri, 27 mai 2015

Destinatie de Vacanta: Barcelona

Daca sunteti ca mine si va hraniti sufleteste cu imagini, locuri si experiente deosebite, probabil ca aveti o lista interminabila de destinatii de vacanta la care visati. Unele mai accesibile, altele mai costisitoare. Partea buna e ca, cel putin in cazul metropolelor europene, exista varianta city break-urilor de cateva zile si a biletelor deavion low-cost.
As putea enumera multe orase europene fermecatoare, insa, daca ar fi sa ma opresc la unul singur, alegerea mea ar fi, cu siguranta Barcelona, capitala Cataloniei, situata in nord-estul Spaniei. E dificil sa alegi un singur simbol reprezentativ al acestui oras plin de istorie, cu arhitectura coplesitoare. Eu as opta pentru capodopera lui Gaudi, catedrala Sagrada Familia.
E imposibil sa te plictisesti cand vizitezi Barcelona. Daca esti un iubitor de arta si muzee, ai venit la locul potrivit, intrucat acesta este orasul lui Picasso, Dali, Miro si al multor altor artisti. Nici daca preferi plajele si terasele nu vei fi dezmagit. Pentru cei care isi petrec vacanta in familie, exista parcuri de distractii, o gradina zoologica imensa si una botanica. Iubitorii de fotbal nu trebuie sa rateze arena Camp Nou si muzeul uneia dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume. Pentru tineri si amatorii vietii de noapte, e bine de stiut ca Barcelona nu doarme niciodată, iar zonele Barri Gothic, Rambla si plaja Barceloneta sunt cele mai animate pe timpul nopții. Iubitorii de arhitectura si plimbari prin parc isi vor aminti probabil numele Gaudi pentru tot restul vietii. Nu trebuie sa ratati bulevardul La Rambla, intins de la Placa de Catalunya pana la statuia lui Columb, animat de terase, florarii, artisti ambulanti si vanzatori de animale, iar seara, spectacolul magic  al fantanilor de la poalele muntelui Montjuic, ce realizeaza spectacole de lumina pe ritmuri muzicale. Merita sa ratacesti un timp pe stradutele din Barri Gotic, cartierul gotic al Barcelonei, caracterizat prin cladiri vechi si inalte, cu multe stradute inguste și pline de istorie
Barcelona este locul de care va veti desparti greu, pe care vi-l veti reaminti mereu cu placere si in care veti dori sa va reintoarceti, peste ani.
                                         Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

3 comentarii:

  1. o, da! imi doresc sa merg cu prietenele! anul acesta am mers la Roma, poate la anul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un om care se plictiseste in vacanta e lipsit de... vlaga, de viata. Barcelona ramane inca pe lista de dorinte.

    RăspundețiȘtergere