duminică, 7 mai 2017

Tu cum iti protejezi ficatul?

Veritabil laborator al organismului, ficatul este cel mai mare organ al corpului uman (dupa piele) si indeplineste peste cinci sute de functii. Tot ce trece prin mucoasa tubului digestiv ajunge in sangele si, ulterior, in ficat, pentru prelucrare. Daca este o substanta nutritiva, aceasta trece din celulele hepatice in sange, apoi la celulele din restul organismului, iar daca este o substanta toxica, este metabolizata de celulele hepatice in produsi mai putin toxici, care fie sunt eliminati prin bila, fie ajung la rinichi. Acelasi lucru se intampla si cu substantele care ajung in sange pe alte cai (inhalatie, piele, injectabil etc).
Anumite alimente (prajeli, grasimi, afumaturi, conservanti) suprasolicita functia de detoxifiere a ficatului. Similar unei masini a carei durata de viata poate fi prelungita prin evitarea suprasarcinii, folosirea de carburant si uleiuri de calitate, protectia ficatului inseamna scutirea sa de uzura inutila, in principal prin grija la alimentatie si hidratare corespunzatoare. Exista, insa si suplimente naturale, pe baza de plante, care pot furniza un ajutor pretios.
Livecom tablete de la Ayurmed contine plante ayurvedice, care sustin ficatul in procesele de metabolizare, stocare, transformare sau eliminare a diverselor substante care patrund in organism. Fitonutrientii protejeaza celulele hepatice impotriva stresului oxidativ si contribuie la mentinerea procesului fiziologic regenerativ. Livecom ajuta la eliminarea toxinelor si a deseurilor metabolice, acumulate la nivelul sangelui, ficatului si splinei, din cauza unei alimentatii dezechilibrate sau a consumului de hepatotoxice (alcool, medicamente toxice, droguri). Sustine procesul de secretie biliara hepatica si evacuarea normala a bilei, contribuind astfel la imbunatatirea digestiei, trazitului intestinal si la mentinerea nivelului normal al colesterolului din sange. Sustine digestia si asimilarea substantelor nutritive, fiind extrem de util in conditii de stres, suprasolicitare, oboseala sau convalescenta.
Se recomanda administrarea a cate 1-2 tablete, de 3 ori pe zi, pentru adulti si copii de peste 14 ani, cu 30 min inainte de masa, minim 1 luna, optim 3 luni. Eu iau cate o tableta de trei ori pe zi si rezultatele nu au intarziat sa apara: am mai multa energie, rezist mult mai bine la oboseala de peste zi, iar calitatea somnului s-a imbunatatit.
Daca sunteti curiosi referitor la plantele din compozitie si proprietatile acestora, iata-le:
Picrorhiza kurroa (Kutki) - sustine sanatatea si functionarea normala a sistemului hepatic, mai ales in caz de intoxicatie cu substante hepatotoxice, mentine nivelul normal al enzimelor hepatice si bilirubina serica. Sustine depunerea normala a grasimilor in ficat si este protector impotriva virusurilor hepatice. Contribuie la mentinerea unui tranzit intestinal normal.
Andrographis paniculata (Kalmegh) - sustine functia digestiva prin cresterea fluxului biliar si mentinerea activitatii enzimelor hepatice. Sustine capacitatea de autoaparare a organismului.
Eclipta alba (Bhringraj) - sustine functiile ficatului si eliminarea pe cale naturala a toxinelor din ficat.
Phyllanthus urinaria (Bhumyamlaki) - favorizeaza productia si eliminarea bilei prevenind formarea calculilor biliari. Este hepatoprotector, mentine integritatea hepatocitelor si protejeaza membrana celulara, datorita inhibarii procesului de peroxidare lipidica (antioxidant). Mentine nivelul normal al enzimelor hepatice implicate in metabolismul intermediar si detoxifierea hepatica.
Piper longum (piper indonezian) - favorizeaza cresterea tranzitului intestinal si contribuie la absorbtia substantelor nutritive la nivelul tubului digestiv. Tonic general, ajuta la protejarea organismului impotriva stresului oxidativ si la adaptarea acestuia la conditiile stresante ale mediului de viata.
Mandur bhasma (oxid de fier) - aportul de fier asigura formarea unor hematii sanatoase (antianemic) si contribuie la formarea rezervei de fier la nivelul ficatului si splinei.
Livecom tablete este un protector natural al ficatului, extrem de util mentinerii sanatatii acestui organ vital, pe care vi-l recomand, mai ales daca va simtiti obositi, stresati sau treceti prin perioade foarte solicitante.
             Follow me on Facebook, Instagram, Twitter and Bloglovin   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu