duminică, 26 martie 2017

Cum deosebesti un parfum autentic de unul contrafacut



Parfumul este un lux necesar, iar capacitatea de a deosebi un parfum contrafacut de unul autentic este esentiala pentru detectarea pacalelilor, atat de frecvente in mediul online si nu numai. Am inclus in aticolul de astazi pasii esentiali de urmat pentru a va asigura ca achizitionati un pafum autentic.
Fragrances are a necessary luxury, so you’ll want to make sure you’re buying the real deal. Imitation perfumes are easily manufactured but don't have the same quality or scent as the authentic perfume, so you don't want to waste money on them. Understanding the signs of fake perfume can help you make an informed choice.

Pasul 1: Alegerea furnizorului:
Alegerea furnizorului este primul pas in alegerea unui produs autentic, fara miros ciudat sau persistenta slaba. Ideal ar fi sa achizitionati parfumul de la una dintre binecunoscutele drogherii din mall-uri, care garanteaza originalitatea si permit returnarea produsului, in cazul in care se ivesc eventuale probleme. Se stie, insa, ca preturile in aceste magazine pot fi prohibitive, asa ca puteti apela la magazine de tip duty-free, care au des promotii la anumite parfumuri sau seturi, sau la anumite magazine online. Daca optati pentru ultima varianta, eu va recomand sa parcurgeti inainte review-urile disponibile online referitoare la furnizor si la parfumul dorit, astfel incat sa evitati surprizele neplacute. Puteti, de asemenea, sa solicitati in prealabil magazinului online o fotografie a codului de bare sau a dosului ambalajului.
Step 1: Know the seller:
Department stores are always the safest way to buy perfume, as you have the advantage of being able to closely examine the bottle, the packaging and talking to the retail staff. Plus, you are able to return the perfume if it’s not authentic
Pasul 2: Verificarea pretului:
Daca pretul este “prea bun pentru a fi adevarat”, parfumul este, mai mult ca sigur, unul contrafacut. Cu exceptia lichidarilor de stoc sau a campaniilor promotionale ocazionale, preturile sunt, in general, apropiate. Verificati in avans pretul parfumului la care visati pe cateva site-uri si raportati-va la valoarea medie atunci cand alegeti de unde sa-l cumparati. Asadar, daca parfumul dorit costa in magazine de tip Sephora sau Douglas 300 lei, iar pe un alt site, doar 100 lei, sigur este vorba despre un fals.
Step 2: Check the price:
If the price is too good to e true, judging by the brand it claims to be, it's likely you’re not dealing with the real perfume. There may be exceptions, such as a stock clearance where a store is closing down, but on the whole, the price provides a good indication of authenticity
Pasul 3: Verificarea ambalajului:
Cutia parfumului trebuie sa fie confectionata din carton gros, vizibil calitativ. Verificati eticheta - tiparul sa fie de calitate si sa nu existe greseli gramaticale. Daca scrisul este sters, detectati urme de lipici pe ambalaj sau logo-ul firmei are o calitate indoielnica, sunt sanse mari sa aveti de-a face cu un fals. Codul de bare trebuie sa fie pe verso, in partea de jos, nu pe laterale. In al doilea rand, recipientul propriu-zis trebuie sa fie confectionat din sticla groasa, uniforma, fara bule de aer sau discrepante de nuanta, cu litere si decoratiuni impecabile, fara a fi estompate sau ciupite. Majoritatea designerilor gandesc ambalajul ca parte a experientei achizitionarii parfumului, asa ca sticla trebuie sa fie de calitate superioara. Unele parfumuri au chiar marci de autenticitate, dificil de falsificat (floarea cu scris pe verso prezenta pe parfumurile Kenzo).
Step 3: Check the wrapping:
Legitimate perfumes typically have high quality wrappings. Check the label – the printing must be high quality, with no grammar mistakes. The bar code should be on the lowest back portion, not on the sides. See if the cellophane is loosely or poorly wrapped or if there are signs of messy glue residue on it, as this is a telltale sign of counterfeit. The bottle glass must be thick, smooth, without air bubbles, with impeccable letters and decorations. Designer perfume labels treat the bottle as part of the perfume experience, so the bottle should be of a superior quality. Some perfumes even have authenticity brands (the Kenzo flower with writing on its back).
Pasul 4: Codul de bare:
Codul de bare de pe ambalaj trebuie sa corespunda cu cel de pe sticla
Step 4: The bar code:
The wrapping and the bottle must have the same bar code on.
Pasul 5: Consistenta:
Parfumul nu trebuie sa fie tulbure sau contina sedimente. Culoarea lichidului trebuie sa fie uniforma, iar dupa agitarea sticlei, bulele formate trebuie sa dispara in aproximativ 10 secunde.  Variantele trucate sunt mai uleioase decat cele originale, asa ca un alt test util il reprezinta pulverizarea pe mana sau pe un esantion de hartie. Parfumurile contrafacute pot provoca chiar iritatii ale pielii sau o senzatie de mancarime.
Step 5: Consistency:
An authentic perfume will be clear, without sediment. The liquid color should be uniform and the bubbles formed upon shaking the bottle should disappear in approximately 10 seconds. Fake versions are oilier than the authentic ones, so another useful test is spraying some on a tester or on the back of your hand. Be cautious because counterfeit perfumes can often cause allergic reactions, or leave unwanted rashes on your skin.
Pasul 6: Mirosul:
Indiciul suprem privind autenticitatea unui parfum este chiar aroma acestuia, falsurile fiind usor de depistat, mai ales daca aveti un nas fin, datorita mirosului diferit, mai slab sau chiar intepator. Parfumurile autentice au arome complexe, atent construite, care se dezvaluie treptat, in note de varf, note de mjloc si note de baza.
Step 6: Smell the difference:
The supreme clue regarding perfume authenticity is the scent, counterfeits being easy to detect, especially if you have a good nose, due to the different, fading or even disturbing scent. The scent of authentic perfumes is complex and intricately constructed, with three different layers of scents that reveal themselves over time, consisting of top, middle and base notes.
Pasul 7: Durabilitatea:
Daca apa de toaleta persista pana la 3 ore, apa de parfum are o durabilitate de aproximativ 6 ore. Pe un esantion de hartie insa, un parfum original ar trebui sa persiste in jur de 24 de ore sau mai mult.
Step 7: Longevity:
While an eau de toilette version lasts for up to three hours, the eau de parfum goes as far as approximately six hours. Sprayed on a tester, an authentic perfume should last 24 hours or more.
Acestea sunt cele mai la indemana trucuri la care apelez eu pentru a evita trucurile comerciantilor mult prea abili. Daca voi cunoasteti si altele, le astept in comentarii!
These are my tricks for purchasing authentic perfumes, if you happen to know more, please don’t hesitate to share them in the comments section below!
              Follow me on Facebook, Instagram, Twitter and Bloglovin 

vineri, 24 martie 2017

Elite Business Club Constanta



Miercuri, 22 martie, ora 18, la Hotel Sulina International Constanta, a avut loc un nou eveniment Elite Business Club. Organizat de Elite Business Women, comunitatea femeilor-antreprenor din Romania, alaturi de partenerii locali Kool Media, Asoaf- Constanta si Graphtec Design, evenimentul a avut ca tema motivatia in business, in ton cu ideile de dezvoltare continua, impartasire de informatii relevante si promovare a unor modele de business de succes.
Bloggerii constanteni alaturi de Magda Bei, nominalizata femeia anului in antreprenoriat
Speakerii lunii martie au fost: Laura Dragomir, antreprenoare, specialist in Comunicare si Public Speaking, Ichrak Dali, antreprenoare in domeniul medical, Manuela Stamate Costea, antreprenoare, autoare Retetele Manuelei, Daniela Mariscu, GM Aquatica Experience, Ila Veli, Owner Energetix Romania și Republica Moldova.
Bianca Tudor, amfitrion al evenimentului
Toti participantii au beneficiat de o sesiune eficienta de networking, avand ocazia sa isi prezinte afacerea si sa cunoasca noi potentiali parteneri de business. 
                Follow me on Facebook, Instagram, Twitter and Bloglovin

joi, 16 martie 2017

Kitul pentru albirea profesionala a dintilor iWHITE2 Instant



Am avut ocazia sa testez gama pentru albirea profesionala a dintilor iWHITE2 Instant, multumita uneia dintre cele mai recente campanii marca BUZZStore, in colaborare cu Sensiblu, buzziWhite2Instant. Incep prin a va reaminti ca si voi puteti testa in mod gratuit produse dintre cele mai variate, urmand sa le promovati ulterior online si prin viu grai, printr-o simpla inscriere aici.
Am primit, asadar, un tratament de albire, o pasta de dinti si o apa de gura, toate din gama iWHITE2 Instant, disponibila exclusiv in lantul de farmacii Sensiblu. Kit-ul de BUZZ mai continea 5 brosuri informative/ cupoane de discount, valabile pentru achizitionarea acestor produse in farmaciile Sensiblu, pe care le-am impartit celor dragi.
Kitul iWHITE2Instant, destinat albirii profesionale a dintilor, nu contine peroxid de hidrogen (denumit popular apa oxigenata), care, in anumite cantitati, poate provoca sensibilitate sau dureri la nivelul dintilor si al gingiilor. Albul natural al dintilor este amenintat ori de cate ori consumam alimente precum sfecla rosie, cafea, vin rosu, care au un efect neplacut de ingalbenire a smaltului. Benzile iWHITE2 Instant se bazeaza pe o tehnologie tripla de albire, oferind un zambet cu pana la 8 nuante mai alb, in doar 20 minute. In plus, datorita depozitelor de calciu din compozitie, intaresc structura dintilor si refact smaltul dentar. Pentru rezultate uimitoare, benzile pot fi utilizate timp de 5 zile consecutive sau de fiecare data cand consideram necesar.
Benzile sunt moi si flexibile, aplicarea fiind usoara si sigura. Albesc dintii simultan, atat pe partea din fata, cat si pe cea din spate, datorita distribuirii uniforme a gelului. M-au convins proprietatea de a fortifica dintii, datorita depozitelor de calciu solubil si lipsa apei oxigenate din compozitie, dovada a sigurantei si eficientei dovedite clinic. Benzile se aplica pe dintii proaspat spalati, fara a strange gura prea tare, pentru a nu indeparta gelul din interior. Dupa doar 20 de minute, sunteti gata sa va bucurati de un zambet mai stralucitor!
Pasta de dinti indeparteaza petele, datorita formulei de albire activa, protejand impotriva placii dentare. Se recomanda periajul dupa mesele principale, de cel putin 2 ori pe zi sau in functie de recomandarea medicului stomatolog.
Apa de gura contine particule blue covarine, ce formeaza un voal subtire pe suprafata dintilor in timpul clatirii, modificand reflexia luminii asupra acestora si conferind un efect de albire imediat. Este recomandata adultilor si copiilor cu varsta de peste 12 ani. Se clateste gura timp de 30 de secunde, de 2 ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa ce v-ati spalat pe dinti. Se asteapta 30 minute inainte de a manca sau a bea.
Ati incercat aceste produse?
                         Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin

luni, 6 martie 2017

Spring Bloggers Meet


RO:
Am inceput primavara in forta, cu un eveniment deosebit, cu si pentru bloggerii constanteni, intitulat Spring Bloggers Meet. Duminica, 5 martie, la restaurantul Le Premier din Constanta, a avut loc o intalnire cu discutii de calitate, socializare in offline si invitati speciali, ca o infuzie de energie si motivatie, la inceputul anotimpului innoirii.
Am cunoscut si revazut oameni frumosi, am ascultat discursuri motivationale si povesti de succes si, nu in ultimul rand, am fost rasfatati cu bunatati si cadouri. As dori sa le multumesc pe aceasta cale Cristinei, pentru initiativa si organizarea desavarsita, lui Carmen, pentru implicare, sponsorilor, gazdelor si invitatilor, prezenti fie fizic, fie virtual: Mery Mambet, Magda Bei, Anda Nicola, Mircea Plesca si Dan Lupea.
Am o multime de noutati din partea Yves Rocher, L’Occitaine, Nyx, Flormar, Joko Make-up, Tupperware si Solaris sa va arat, plus vouchere Bottega Verde si Amity Spa, de care voi profita, cu siguranta, in viitorul apropiat. Urmeaza o multime de review-uri si un mic giveaway, asa ca stati pe aproape.
Si pentru ca primavara e anotimpul ideal pentru noi inceputuri, de astazi ma puteti urmari si pe Instagram, unde ma gasiti cu numele the.may.day. Va astept sa ne citim si acolo!
EN:
            Spring started in full force with a most special event, with and about bloggers in my hometown, namely Spring Bloggers Meet. On Sunday, the 5th of Match, at Le Premier Restaurant in Constanta, we all met for some quality talks, offline socializing and meeting with special guests, who would bring a boost of energy and motivation, in the beginning of the all-renewal season.
            I met and reconnected with beautiful people, listened to motivating speeches and success stories and, last, but not least, was pampered with delicious sweets and gifts.
            I have plenty of novelties from Yves Rocher, L’Occitaine, Nyx, Flormar, Joko Make-up, Tupperware and Solaris to show you, plus a couple of vouchers, from Bottega Verde and Amity Spa, which I will surely be using in the near future. Lots of upcoming reviews and a small giveaway, so please stay close!
            Also, talking about spring and new beginnings, starting today you can also follow me on Instagram, where my profile is the.may.day. See you on there!
                                      Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin