miercuri, 12 martie 2014

Deja Vu-Incursiune in Universul Sapunurilor Naturale

V-am vorbit deja despre preferinta mea pentru produsele bio, atat in alimentatie cat si la capitolul ingrijire. Cred intr-o viata sanatoasa si in intoarcerea la natura.  Sapunurile Deja Vu m-au atras pentru ca sunt naturale 100%, produse facute manual, cu drag si atentie la detalii, nu produse“pe banda”.
Trebuie sa stim ca majoritatea sapunurilor disponibile pe piata- sapunurile industriale nici macar nu sunt indreptatile la aceasta denumire, folosindu-se alternative ca “family bar”, “cream bar” si ”beauty bar”, deoarece procesul de fabricatie nu mai presupune saponificarea. Sapunurile naturale transparente sunt “naturale” doar cu numele, caci, ca si in cazul sapunurilor vegetale, aspectul primeaza in fata calitatii, folosindu-se in procesul de fabricare 60% ulei saponificat, 25% ethanol (alcool, acelasi care se gaseste si in bauturile spirtoase) si 15% apa.  Iata si sapunurile pe care le-am testat eu, descrierea lor si ce promit sa faca.
Mi-am inceput testarea cu sapunul Petit Pixie, pentru ca ma atrag texturile delicate ale produselor special concepute pentru copii. L-am folosit cu succes atat pe corp cat si pe fata, nu mi-a cauzat catusi de putin iritatii sau senzatia de uscaciune a pielii. Imi place incorporarea vizibila a petalelor de galbenele in produs, efectul rustic, veridic si personal pe care acestea il confera. Aroma este discreta si placuta.
Un sapun natural perfect pentru pielea sensibila a copiilor, creat special pentru ei, din ingrediente 100% naturale (miere, flori de galbenele si infuzie de musetel), care curata pielea cu blandete, o hranesc si previn iritatiile. Este un sapun fara parfum (fara ulei esential in componenta), hranitor, calmant si antibacterian. Poate fi folosit atat pentru piele cat si pentru par.
Mi-am continuat incursiunea in universul Deja Vu incercand sapunul cu menta si cafea, care exfoliaza delicat, hidrateaza si confra stralucire pielii. Chiar daca nu o consum, mi-a placut intotdeauna aroma cafelei in produsele cosmetice.
Cafe et Papillons este un perfect Ying si Yang. Partea inchisa la culoare, care conţine cafeaua, este un alint pentru piele, stimuland circulaţia, ajutand la eliminarea apei şi a grasimilor din ţesuturi, diminunand astfel aspectul de coaja de portocala. Fiind şi uşor abraziva şi emolienta, caci conţine cafea proaspat macinata şi argila alba, contribuie la oxigenarea celulelor de la suprafaţa epidermei conferindu-le un aspect uşor stralucitor şi fin. Cafeaua ajuta de asemenea şi la eliminarea mirosurilor persistente impregnate in piele, precum cele de dupa gatit. Partea Yang este luminoasa şi neabraziva, de un crem placut, conţine doar argila alba imbunataţita cu ulei esenţial de menta şi ylang-ylang. Acestea din urma amplifica efectul energizant al cafelei şi stimuleaza circulatia sangelui.
Sapunul cu urzica si ulei de ricin m-a atras prin multitudinea de ingrediente cu efecte benefice cunoscute (sugur va amintiti de omniprezentul sampon cu urzica din copilarie). Este al doilea sampon solid incercat de mine (dupa cel de la Lush) si sunt multumita de efecte. Parul devine stralucitor, “scartaind” de curatenie” si discret parfumat.
Un sapun conceput din ingrediente benefice şi hranitoare pentru par şi radacina lui, dar şi pentru pielea capului (la fel de importanta)- ulei de ricin, cu proprietati regeneratoare şi nutritive pentru par, urzica, rozmarin, care stimuleaza creşterea parului şi stopeaza caderea lui, argila verde, care reface echilibrul natural al parului, absorbind excesul de sebum de la suprafaţa scalpului, purificand folicul capilar, sulf, cocos şi uleiuri esenţiale de tea tree şi ylang-ylang. Toate acestea acţioneaza bland şi protejeaza parul, conferindu-i rezistenţa şi lasandu-l fin, stralucitor si discret parfumat.
Sapunul cu extract de castraveti si aloe vera il impart cu mama, pentru ca este destinat atat tenului matur, cu tendinta de ridare, cat si celui sensibil (ale carui detinatoare sunt in crestere, datorita expunerii la agentii poluanti din atmosfera).
Singurul sapun la producerea caruia nu s-a folosit alt lichid in afara piureului omogen din miez de castraveti bio, intrucat castravetele este constituit in proportie de 96,5% din apa (plina de vitamine si saruri minerale), ceea ce-l face un excelent agent hidratant pentru tenul obosit, matur, cu tendinte de ridare, dar si pentru tenul cu probleme, iritat si sensibil. Coaja de castravete, in amestec cu argila verde si cu Aloe Vera se adauga compozitiei la final, astfel pastrandu-se toate mineralele si vitaminele. Sapunul are o culoare intensa de verde natural, dat de clorofila din castravete.
Sapunul cu morcov si salvie este ideal pentru anotimpul rece, tenul uscat si zonele cu tendinta de uscare (coate, genunchi). Are efect de calmare si revigorare asupra pielii, redandu-i stralucirea.
„Sufletul pamantului” este sapunul care ascunde inima curata a gradinii cu zarzavaturi.  Morcovi, paprika, busuioc şi salvie- o combinaţie de ingrediente speciale pentru ingrijirea tenului uscat. Morcovul este ingredientul minune pentru tenul uscat, fiecare sapun conţinand cca. un sfert de morcov. Din inima pamantului provine şi argila roşie, bogata in oligoelemente, care calmeaza şi reimprospateaza pielea, redandu-i stralucirea. Fabricat manual, cu apa de izvor, acest sapun are o compoziţie catifelata, o putere mare de absorbţie şi un parfum gingaş de verdeţuri, care persista mult timp dupa folosire.
Sapunul revigorant cu lamaie, portocala si goji insoteste dusurile de seara si dimineata. Miroase minunat, vitaminizeaza si confera fermitate pielii.
Pe langa parfumul de citrice, floral şi delicios, portocala şi lamaia au şi un rol revigorant pentru piele, hidratand-o şi tonifiind-o. Coaja de portocala şi lamaie confiata ii da un foarte uşor efect exfoliant, curaţind pielea in profunzime. Portocala este o sursa bogata de vitamine şi calciu, lamaia are efect bactericid, antiseptic şi cicatrizant, uleiul esenţial de patchouli trateaza eczemele şi inflamaţiile pielii, avand calitaţi de hidratare şi regenerare celulara. Fructele goji, denumite şi elixirul tinereţii veşnice, sunt folosite de mii de ani de medicina tradiţionala chineza. In combinaţie cu uleiul de melissa, care are rolul de a linişti pielea, destinzand-o,  sapunul natural “Parfum de citrice” confera pielii fermitate, luminozitate şi tinereţe.
Pentru baile cu spuma din serile relaxante de week-end, cu muzica in surdina, o carte buna si lumanari mi se pare cel mai potrivit sapunul cu scortisoara, aromat, tonic, deosebit de cremos si hidratant.
Un sapun delicios parfumat şi foarte cremos. Are proprietaţi antibacteriene, antiseptice, antiparazitare şi analgezice, eliminand rapid bacteriile şi impuritaţile. Face o spuma bogata şi cremoasa, iar aroma sa, accentuata de apa calda, e de-a dreptul delicioasa, oferindu-ţi o stare de bine. Scorţisoara antioxidanta, alaturi de uleiul de masline, ofera pielii hidratare, stimuleaza circulaţia şi tonifica tesuturile.
Daca v-am starnit curiozitatea, le gasiti pe toate aici, fiecare la pretul de 9 lei. Pe care v-ar placea sa-l incercati?
                       Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

5 comentarii:

  1. DA sunt de acord cu tine...in ziua de azi e din ce in ce mai greu sa ramanem pe linia bio...insa e foarte important sa incercam sa convingem oamenii si sa sustinem produsele bio(mai ales daca sunt made in Romania).
    Te felicit!

    Cu drag,Roxie T :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inceput de cateva saptamani sa folosesc sapunul pentru par. Ce ar trebui sa folosesc in loc de balsam? Am incercat sa il clatesc la sfarsit cu apa cu putin otet, nu se mai incalceste dar inca se electrizeaza. In rest sunt foarte multumita pentru ca acum parul meu are volum si firul pare mai gros :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc balsamul si masca din gama Floral- Complex Apicol Veceslav Harnaj, apoi putin balsam leave-in de la Lush si ulei de argan. Functioneaza de minune. :)

      Ștergere
  3. Ador sapunurile naturale, dar cumva nu reusesc sa gasesc un produs potrivit pentru par :( Samponelele solide sunt faine, dar imi lasa parul foarte imbacsit, am impresia ca nu se mai duce de pe par. Am incercat si sa clatesc cu apa cu otet de mere, dar tot ramane imbacsit. In plus, atunci cand il pieptan (uscat), ramane pe perie ceva ca un praf alb, ceea ce e destul de ciudat. Voi n-ati avut probleme de genul asta? Daca da, cum le-ati rezolvat? :)

    RăspundețiȘtergere