joi, 21 mai 2015

Miracolul naturii in produse romanesti cu traditie: Pell Amar



RO:
Despre produsele Pell Amar, bazate pe principiile active ale extractului pur de namol terapeutic din lacul Balta Alba, v-am povestit anterior. Puteti viziona aici povestea doctorului Ionescu-Calinesti, “parintele” produselor Pell Amar si cel care, dupa ani de cercetari, a reusit, printr-o metoda inedita, sa extraga pe cale naturala principiile active ale namolului sapropelic. Inventia sa, realizarea extractului de namol prin metode strict fizice, concentrand proprietatile acestuia, a favorizat o veritabila explozie a turismului in scopuri curative in Romania. A obtinut rezultate notabile in recuperarea sechelelor dupa poliomielita, actiunea sedativa a extractului Pell-Amar manifestandu-se in starile de instabilitate nervoasa si stres.
Namolul sapropelic este un factor natural de cura, ale carui proprietati sunt cunoscute si apreciate inca din anul 1847. Este utilizat cu succes in tratarea afectiunilor aparatului locomotor, a afectiunilor reumatismale, a celor ginecologice si in neurologii periferice. Utilizarea namolului in cosmetica faciala si corporala are la baza proprietatile fizico-chimice ale acestuia, penetrabilitatea profunda la nivelul pielii, capacitatea de curatare a acesteia prin osmoza, hidratarea, aportul de elemente minerale stimulatoare si regeneratoare.
Cele trei produse Pell-Amar care fac subiectul acestei postari sunt: crema de zi din linia Advanced Concept, masca de fata si gelul terapeutic.
Bazata pe o combinatie unica de ingrediente active, crema de zi cu factor de protectie solara UVB FPS28+/ UVA PF 12 din gama Advanced Concept protejeaza impotriva radiatiilor solare UVA si UVB, ofera protectie impotriva radicalilor liberi si mentine hidratarea naturala a pielii, impiedicand pigmentarea datorata expunerii la soare. Extractul Pell Amar, sursa naturala de energie pentru piele, combate actiunea diversilor factori de stres cotidian, ajuta la pastrarea functiilor pielii, redandu-i fermitatea si elasticitatea. Extractul din seminte de floarea soarelui previne deteriorarea componentelor epidermei, uleiul de catina conserva echilibrul hidric al pielii si actioneaza contra radicalilor liberi, colagenul marin hidrateaza si reface pielea, iar extractul de aloe este antiiritant si calmant. Crema se aplica pe tenul curat, prin masaj usor pe fata, gat si decolteu, pentru a asigura protectie pe parcursul zilei.
Am folosit-o cu regularitate dimineata si imi place. Intr-adevar, se absoarbe rapid in piele, fara a o incarca sau a lasa o pelicula grasa. Machiajul adera frumos la ea, unica problema este ca se absoarbe mai greu in zona sprancenelor, lasand o pelicula alba, care dispare prin masarea cremei in piele. Confera tenului un aspect proaspat, odihnit si, mai ales, nu blocheaza porii.
Masca pentru fata Pell Amar este un tratament intensiv pentru purificarea si calmarea tenului, recomandat pentru improspatare, estomparea petelor pigmentare, refacerea tesuturilor seboreice si acneice. Diminueaza imperfectiunile pielii si acneea. Are la baza extract Pell Amar, cu efect in regenerarea si hidratarea epidermei, extract de salcie, extract de licorice, extract de coada calului si extract de capsicum, cu efect benefic asupra microcirculatiei limfatice. Extractele de grapefruit si ghimpe sunt responsabile de stomparea petelor pigmentare. Se recomanda aplicarea pe fata si gat, dupa utilizarea prealabila a demachiantului si a tonerului din aceeasi gama si indepartarea cu ajutorul unei dischete demachiante, dupa 15 minute. Eu o aplic o data pe saptamana, de obicei dupa baie. Tenul ramane curat, proaspat si luminos, sensibil hidratat.
 Cel de-al treilea produs care face subiectul postarii de astazi este un gel racoritor cu multiple aplicatii, din gama Therapy. Are virtuti antiinflamatoare, sedative, antiinflamatoare, vasodilatatoare, regenerative, biostimulatoare, decongestive si astringente. Este recomandat in tratarea si ameliorarea diveselor forme de reumatism, a afectiunilor nervilor periferici, a sechelelor dureroase post-traumatice, in boli dermatologice, pentru ameliorarea circulatiei periferice si chiar resorbtia echimozelor. Se aplica direct pe zonele dureroase, masand usor, putand fi asociat, la indicatia medicului, cu alte proceduri de fizioterapie. Nu contine parabeni sau agenti de parfumare.
Mi-am dorit acest produs pentru ca am circulatie periferica deficitara, iar mama mea, dureri reumatice. Utilizat seara de seara, ajuta si amelioreaza simptomele. Are efect racoritor, stimuleaza circulatia si este perfect tolerat la nivelul pielii. L-as recomanda pentru utilizare indelungata, astfel incat efectele curative sa fie maximizate.
EN:
I previously reviewed products made by Pell Amar, a Romanian company based around a traditional brand that exploits the benefficial properties of therapeutic muds. Doctor Ionescu-Calinesti is the mastermind behind this innovative complex and the one who succeeded in obtaining mud extract through purely physical methods, thus triggering a genuine explosion of health tourism in Romania.
This time I tested the day cream, which protects against UVA and UVB radiation, free radicals, hydrates and prevents skin pigmentation due to sun exposure, the face mask, which diminishes skin imperfections and acts on various acne forms and the therapy gel, anti-inflammatory, analgesic, sedative, peripheral vasodilative, recuperative, anti-constrictive and bio-stimulating.
                        Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.


9 comentarii:

  1. Eu una ador produsele romanesti sunt de parere ca sunt mult mai bune decat cele high-end pe care le gasim in magazine !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Romanian skin care products can be amazing, trust me! You should definitely try some! :)

      Ștergere
  3. Foarte misto produsele lor, inca mai am din crema primita de la ei si tare imi pare rau cand o voi termina!
    www.descude.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu intentionez sa recumpar cel putin doua dintre produse. Sunt disponibile si in farmacii, deci la indemana. :)

      Ștergere
  4. Pana acum n-am incercat nimic de la Pell Amar, dar vad ca au produse bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plac produsele noastre, chiar m-a uimit unul de curand!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi plac produsele Pell Amar! Folosesc de ceva timp o masca pentru ten gras si e chiar buna :)

    RăspundețiȘtergere