joi, 10 septembrie 2015

Gustul copilariei: Magiunul de prune Topoloveni

Ce ati raspunde daca ar trebui sa alegeti un produs care sa va aminteasca de copilarie, de mersul la bunici in vacante si de dupa-amiezele interminabile, cand refuzati somnul pentru o carte citita la umbra? Eu as alege sa vorbesc despre dulceata si magiunul facute cu dragoste de bunica mea, din care ma infruptam mereu prima si din care mi se pastra invariabil deoparte cate un borcan. Primele care dispareau erau dulceata de visine si de gutui. Apoi imi placea cea de nuci verzi. Gustul aparte, insa, de care imi amintesc cu drag, este cel al magiunului de prune, adaugat in cornuletele cu unt, prajiturile de casa si clatite. Uneori mancam pasta densa, dulce-amaruie la micul dejun, pe paine proaspata cu unt, alaturi de o cana cu ceai, alteori pe post de gustare, intinsa pe biscuiti cu lapte. Pentru mine, magiunul de prune are savoarea copilariei, a lipsei de griji si a vacantelor. Recent, am redescoperit gustul inconfundabil al magiunului bunicii intr-un produs produs 100% romanesc, 100% natural, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanţi, fara gluten: magiunul de prune Topoloveni.

Multiplu premiat pe plan international, magiunul este preparat dupa metoda traditionala, atestata documentar din 1914, în cazane cu pereti dubli, sub temperatura controlata, pentru a pastra integral calitatile nutritive ale prunelor proaspete, fara adaos de conservanti.

Cu un studiu clinic care releva ca poate face parte din dieta pacientilor cu diabet zaharat, datorita indicelui glicemic scazut (39), magiunul de prune Topoloveni este certificat drept aliment benefic in menținerea starii de sanatate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienti, micronutrienti (fitonutrienti, in special antioxidanti, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de la varsta de 6 luni, cand incepe diversificarea alimentatiei.

Sonimpex Topoloveni, cu magiunul de prune Topoloveni si gama Topoloveana de produse fara zahar adaugat, din fructe, legume si petale de flori este furnizor al Casei Regale a Romaniei. Magiunul este disponibil atat in magazinul online, cat si in cele doua magazine proprii din Str. C.A. Rosetti, nr. 26, Sector 2, Bucuresti si din Bd. Carol I, nr 57, Sector 2, Bucuresti. Alaturi de magiunul de prune, puteti incerca dulceata de afine ecologice, caise, capsune, catina, cirese, coacaze negre, flori de salcam, goji, gutui, nuci verzi, prune cu migdale, topinambur si alte produse, precum bulion de rosii, zacusca de vinete sau de ciuperci.
                                    Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

14 comentarii:

  1. Baietelul meu adora acest magiun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Madalina, daca ne intalnim, eu iti aduc un borcan de gem de prune facut de mine si tu-mi aduci unul de la Topoloveni :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu suna rau. :) Problema e ca eu mai am mai putin de jumatate de borcan. Ar trebui sa ajung sa reimprospatez stocul.

      Ștergere
  3. Sunt foarte bune gemurile de la Topoloveni dar tot cele facute de mama sunt preferatele mele :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimic nu se compara cu cele facute in casa, insa, din comert, acesta este substitutul ideal. :)

      Ștergere
  4. Yummy, ce bine arata!
    Pupici! :*
    http://beautywithcriss.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaaaaiiiiii!!!! Ce pofta de magiun am acum....cu unt si paine prajita !!!:)))
    xoxo

    www.sorananistor.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Am devenit si eu fana a acestui magiun, sunt curioasa ce gust are zacusca,pacat ca nu le prea gasim in orice magazin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am gasit produsele si in Auchan. :) Incearca in supermarket-uri, e posibil sa ai noroc!

      Ștergere
  7. Am luat acest magiun, chiar imi aminteste de bunataturile bunicii, mama facea o prajitura cu bezea si magiun, o minunatie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna grozav! Prajiturile pregatite in casa sunt slabiciunea mea! :)

      Ștergere