duminică, 28 octombrie 2018

Laptisorul de matca, elixir al tineretii

 RO:
Numit de vechii greci sursa tinereţii vesnice, laptisorul de matca este considerat un adevarat elixir al tineretii, al sanatatii si al frumusetii.  Este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor, cu care sunt hranite larvele de albina in primele trei zile de viata. Doar regina stupului se bucura de pretiosul laptisor pe toata durata vietii sale, fiind singura care traieste pana la 5 ani, comparativ cu albinele muncitoare care au, in medie, o durata de viata de doar 45 zile.
Laptisorul de matca contine proteine, amino-acizi esentiali, glucide, acizi grasi, vitamina B5, minerale (Ca, Mg, Fe) si vitamine (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K). Combinatia de miere cu 2% concentratie laptisor de matca Apidava este ideala pentru stimularea imunitatii si o cura de energie si vitalitate. Se administreaza 3 lingurite/ zi, dupa mesele principale ale zilei, dar nu mai tarziu de ora 18.

Adaosul de laptisor de matca are un puternic efect antiviral, antibacterian si antifungic, fiind ideal in pragul sezonului rece.  Ne scapa de raceli, de gripe, infectii si contribuie la vindecarea rapida a ranilor. Singura sursa naturală de acetilcolina, esentiala in transmiterea influxului nervos, laptisorul de matca stimuleaza memoria, creste puterea de concentrare si randamentul intelectual. Contribuie la scaderea nivelului de colesterol si la reducerea tensiunii arteriale. Mai mult, este o componentă excelenta in tratamentele cosmetice.
Laptisorul de matca pur crud are o consistenta cremoasa, culoare alb-galbui, usor translucidă si un gust acrisor, putin astringent. Daca nu agreati gustul sau, puteti incerca produse apicole combinate, precum lăptişor de matca dizolvat in miere, alaturi de polen, propolis sau ginseng. Oricare dintre aceste variante sunt sanatoase, au gust placut si se administreaza usor.
EN:
Named by the old Greeks ‘youth elixir’, royal jelly contains proteins, essential amino-acids, carbohydrates, fat acids, B5 vitamin, minerals (Ca, Mg, Fe), A vitamin, B1, B2, B6, B12, D, E, K. The combination of honey and a 2% concentration of royal jelly is ideal for immunity stimulation and a cure of energy and vitality.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu