sâmbătă, 30 mai 2015

O Infuzie de Vitalitate: Laptisorul de Matca Pur Crud Apiland



RO:
Apiterapia, supranumita biomedicina viitorului, foloseste mierea, polenul poliflor si monoflor, ceara, laptisorul de matca, pastura si veninul albinelor pentru prevenirea si tratarea diferitelor afectiuni. Datorita numeroaselor  substante active din componenta, produsele apicole pot fi considerate atat medicamente, cat si alimente si ingrediente cosmetice. 
Desi poate nu la fel de popular ca mierea sau polenul, laptisorul de are mai multe beneficii decat acestea. Substanţă secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor, hrana pentru larvele de albina in primele trei zile de viata si pentru matca, pe intreg parcursul vietii. Pentru ca se hraneste exlusiv cu acest elixir al naturii, regina stupului are o durata de viata de pana la 5 ani, in vreme ce albinele muncitoare traiesc doar  45 zile. Pentru a obtine laptisorul de matca, apicultorul creeaza o falsa nevoie de regina in stup, iar familia de albine incepe “productia de urmasi”.  Recoltarea se face exact la fiecare 72 de ore, utilizand instrumente minuscule de aspirare, dintr-un spatiu ingust, numit “botca”. Este nevoie de ochi tineri si mana sprintena, asa ca nu e de mirare ca doar apicultorii cu experienta au o buna eficienta in productia de laptisor. 
Am primit spre testare un recipient cu 25 de grame laptisor de matca pur, crud Apiland, alaturi de o lingurita de plastic, pentru dozare. Produsul nu poate fi consumat decat cu ajutorul unor instrumente din lemn sau plastic, metalul ii altereaza proprietatile.  Laptisorul are o consistenta cremoasa, usor translucida, culoare alb-galbui si un gust acrisor, puţin astringent. Poate fi consumat ca imunizant intern sau utilizat ca regenerator extern, ingredient in tratamente cosmetice pentru fata si par.
Se pastreaza la frigider, la temperaturi cuprinse intre 2ºC și 6ºC. Intern, se recomanda administrarea a 0,5 gr/zi pentru copii si 0,5-1 gr/zi pentru adulti, sublingual. Laptisorul de matca este un elixir al sanatatii, adjuvant in intarirea sistemului imunitar, reducerea colesterolului, a tensiunii arteriale, eficient in combaterea epuizarii fizice si psihice, a stresului, cu efecte antitumorale, anticancerigene, de combatere a efectelor secundare ale chimioterapiei, utilizat in tratarea afectiunilor endocrine si ale ficatului, stimularea memoriei si a somnului, incetinirea procesului de imbatranire, ameliorarea tulburarilor de menstruatie sau menopauza sau pentru crestera fertilitatii.
Extern, poate fi utilizat in prepararea unor masti cosmetice cu efect regenerant, hidratant, de lifting, diminuare a acneei si stimulare a secretiei de colagen in combinatie cu miere, polen, tarate fine de grau, albus de ou, lapte, iaurt infuzii din plante, avocado sau fructe zdrobite, ulei de masline (in functie de tipul de ten) ori simplu, ca tonic intens.
Cei 25 ml mi-au ajuns pentru o cura interna de o luna si cateva masti cosmetice. L-am aplicat in forma pura pe toata fata, o data pe saptamana, incepand din prima seara in care a ajuns la mine. Rezultatul este similar unei masti de tip peel-off: piele intinsa, cu aspect lucios, care “strange”. Am rezistat o ora cu el pe fata, iar dupa indepartarea cu apa calduta, efectele au fost vizibile asupra micilor riduri de expresie si a zonei de sub ochi. Categoric cea mai buna masca incercata de mine pana acum. Sunt convinsa ca face minuni si asupra tenului matur. Nu l-am utilizat pe par, insa este eficient in masti capilare pentru regenerare, prevenirea caderii parului sau combaterea matretii, in amestec cu galbenus de ou, ulei de ricin, tinctura de urzica, suc de lamaie sau menta - la fel, in functie de tipul de par.
Intern, se recomanda administrarea pe parcursul a minimum 10 zile consecutive. Este un excelent tonic al sistemului imunitar, antibiotic, antiviral si antifungic de exceptie. Pe langa vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B12), minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier), cei 8 aminoacizi esentiali, proteine si enzime, contine acid 10 HDA, principalul modulator al sistemului imunitar, cu o actiune directa asupra celulelor T, cu rol esential in apararea organismului si prevenirea bolilor autoimune. Singura sursa naturala de acetilcolina, cu rol esential in transmiterea influxului nervos si imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, laptisorul previne bolile degenerative, precum Alzheimer, racelile, grabeste vindecarea ranilor, a arsurilor si a anumitor boli de piele, cicatrizeaza ulcerele varicoase. Actioneaza eficient asupra dezechilibrelor hormonale,  principalele cauze ale depresiei,
Sunt in prag de sesiune la a doua facultate pe care o urmez, asa ca laptisorul a picat la tanc. Chiar aveam nevoie de o infuzie de vitamine si minerale, care sa revitalizeze integul organism si sa maximizeze capacitatea de memorare. Mi-am inceput ziua cele 0,5 gr administrate sublingual, cu 20-30 minute inainte de micul dejun. Se dizolva rapid, pe parcursul catorva minute, iar gustul este placut, usor acrisor. Pe parcursul diminetii, are efect similar ingerarii unei cantitati considerabile de vitamina C – confera energie asemanatoare consumului a doua fructe de kiwi.
Este disponibil aici in variantele de 10 gr (17 lei), 25 gr (40 lei) si 100 gr + 25 gr, (144 lei). Pe site-ul Apiland gasiti numeroase alte produse apicole,  sapunuri naturale pe baza de miere, oteturi de miere aromatizate, miere si cosmetice Manuka.
EN:
Royal jelly is a honey bee secretion that is used in the nutrition of larvae, as well as adult queens. It is secreted from the glands in the hypopharynx of worker bees, and fed to all larvae in the colony, regardless of sex or caste. It is collected from each individual queen cell (honey comb) when the queen larvae are about four days old.
It has a great variety o uses, including asthma, hay fever, insomnia, blood pressue, liver diseases, pancreatitis, relieving the effects of chemotherapy stomach ulcers, bone fractures, menopausal symptoms, skin disorders and high cholesterol. It is also used as a general health tonic, for fighting the effects of aging, and for boosting the immune system. It can also be used in cosmetics treatments for both skin and the scalp, to encourage hair growth. 
I used the Apiland pure unprocessed royal jelly for both an internal cure and some cosmetic treatments nd loved the boots of energy it gave me. You can find it here, along with other honey - derived products, natural honey - based soap, Manuka honey and cosmetics.
                                         Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

4 comentarii: