De cand ma stiu am fost
fan produse apicole, fie ca a fost vorba de miere, laptisor de matca sau polen.
Ultimul incercat este polenul crud poliflor Apiland, recomandat in cure interne
de minim 7 saptamani, de 2 ori pe an. In cazul adultilor, se recomanda administrarea
in doza de 1 lingura/zi (15g), in timp ce pentru copii, 5g/zi (o lingurita) sunt
suficiente. Un calcul rapid ne spune ca o cutie de 250 g e destul pentru
aproximativ 16 zile. Isi conserva proprietatile prin pastrarea in congelator,
la temperaturi cuprinse intre -5 si -18 grade Celsius, insa nu ingheata,
datorita continutului scazut de apa (aproximativ 8-10%), putand fi consumat
imediat.
Gustul este placut,
dulce-acrisor si extrem de parfumat, datorita varietatii mari de plante,
provenind din zonele nepoluate ale Transilvaniei. Polenul crud este un aliment
viu, care contine, in plus fata de varianta uscata, lactofermenti ce ajuta la
regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice si antioxidanti. Printre beneficiile sale amintim: combaterea
simptomelor de imbatranire prematura, reglarea functiilor digestive, refacerea
florei intestinale, sustinerea ficatului, a aparatului respirator, a inimii si
a sistemului circulator, normalizarea nivelul de colesterol si de trigliceride,
prevenirea osteoporozei si a formelor de cancer hormonodependente, reducerea
efectelor secundare ale chimoterapiei, stimularea activitatii cerebrale,
sustinerea memoriei, combaterea oboselii, cresterea capacitatii de efort si
diminuarea depresiei psiho-emotionale.
Polenul crud contine
toti micronutrientii vitali sanatatii, absenti din alimentele moderne rafinate
si ultraprocesate, fiind un veritabil revitalizant al organismului. Reprezinta
o excelenta sursa de proteine vegetale pentru vegetarieni, cei care postesc si
nu numai, fiind recomandat inclusiv diabeticilor, datorita capacitatii de a
regla nivelul glucidic. Este o importanta sursa de seleniu, cu efecte
antioxidante, detoxifiante si antitumorale. Are un aport semnificativ de
vitamina P, cu rol esential in cazul persoanelor care sufera de afectiuni
cardiovasculare.
Mie mi se pare delicios
si imi place sa-l consum dimineata, ca atare sau alaturi de iaurt cu cereale si
bucati de fructe, pentru un plus de energie. Am vazut ca unele persoane nu
apreciaza gustul si triseaza putin, consumandu-l in diverse combinatii, insa in
casa noastra alimentele sanatoase, produsele apicole si combinatiile vegane
sunt o obisnuinta, asa ca singura mea problema a fost sa incerc sa ma limitez
la doza de o lingura pe zi. Voi consumati polen crud sau uscat?
Nu am consumat pana acum dar vreau neaparat sa incerc :) Pupici
RăspundețiȘtergereMerita sa faci o cura completa. :) Te pup!
ȘtergereMie mi-a recomandat Georgia Boanoro: polen in suc proaspat de portocale! E grozava combinatia! :)
RăspundețiȘtergereLa enumerarea produselor apicole pe care obisnuiesti sa le folosesti, eu m-am gandit si la tinctura de propolis! Asa de bine ajuta cand ai "maracini" in gat (in combinatie cu miere)...
Excelent review, am citit cu interes informatiile oferite!
Pupicei, draga mea Madalina!
Ilda
Lavender Thoughts
Nu am incercat, insa o voi face,in fresh-ul de dimineata. Multumesc pentru pont! Am uitat sa mentionez tinctura. Eu o folosesc si pentru dezinfectarea ranilor de orice fel, vindeca aproape miraculos. :) Te pup!
Ștergere