miercuri, 8 iulie 2015

Polenul Crud Poliflor Apiland

De cand ma stiu am fost fan produse apicole, fie ca a fost vorba de miere, laptisor de matca sau polen. Ultimul incercat este polenul crud poliflor Apiland, recomandat in cure interne de minim 7 saptamani, de 2 ori pe an. In cazul adultilor, se recomanda administrarea in doza de 1 lingura/zi (15g), in timp ce pentru copii, 5g/zi (o lingurita) sunt suficiente. Un calcul rapid ne spune ca o cutie de 250 g e destul pentru aproximativ 16 zile. Isi conserva proprietatile prin pastrarea in congelator, la temperaturi cuprinse intre -5 si -18 grade Celsius, insa nu ingheata, datorita continutului scazut de apa (aproximativ 8-10%), putand fi consumat imediat.
Gustul este placut, dulce-acrisor si extrem de parfumat, datorita varietatii mari de plante, provenind din zonele nepoluate ale Transilvaniei. Polenul crud este un aliment viu, care contine, in plus fata de varianta uscata, lactofermenti ce ajuta la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice si antioxidanti. Printre beneficiile sale amintim: combaterea simptomelor de imbatranire prematura, reglarea functiilor digestive, refacerea florei intestinale, sustinerea ficatului, a aparatului respirator, a inimii si a sistemului circulator, normalizarea nivelul de colesterol si de trigliceride, prevenirea osteoporozei si a formelor de cancer hormonodependente, reducerea efectelor secundare ale chimoterapiei, stimularea activitatii cerebrale, sustinerea memoriei, combaterea oboselii, cresterea capacitatii de efort si diminuarea depresiei  psiho-emotionale.
Polenul crud contine toti micronutrientii vitali sanatatii, absenti din alimentele moderne rafinate si ultraprocesate, fiind un veritabil revitalizant al organismului. Reprezinta o excelenta sursa de proteine vegetale pentru vegetarieni, cei care postesc si nu numai, fiind recomandat inclusiv diabeticilor, datorita capacitatii de a regla nivelul glucidic. Este o importanta sursa de seleniu, cu efecte antioxidante, detoxifiante si antitumorale. Are un aport semnificativ de vitamina P, cu rol esential in cazul persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare.
Mie mi se pare delicios si imi place sa-l consum dimineata, ca atare sau alaturi de iaurt cu cereale si bucati de fructe, pentru un plus de energie. Am vazut ca unele persoane nu apreciaza gustul si triseaza putin, consumandu-l in diverse combinatii, insa in casa noastra alimentele sanatoase, produsele apicole si combinatiile vegane sunt o obisnuinta, asa ca singura mea problema a fost sa incerc sa ma limitez la doza de o lingura pe zi. Voi consumati polen crud sau uscat?
                             Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

4 comentarii:

  1. Nu am consumat pana acum dar vreau neaparat sa incerc :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-a recomandat Georgia Boanoro: polen in suc proaspat de portocale! E grozava combinatia! :)
    La enumerarea produselor apicole pe care obisnuiesti sa le folosesti, eu m-am gandit si la tinctura de propolis! Asa de bine ajuta cand ai "maracini" in gat (in combinatie cu miere)...
    Excelent review, am citit cu interes informatiile oferite!

    Pupicei, draga mea Madalina!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat, insa o voi face,in fresh-ul de dimineata. Multumesc pentru pont! Am uitat sa mentionez tinctura. Eu o folosesc si pentru dezinfectarea ranilor de orice fel, vindeca aproape miraculos. :) Te pup!

      Ștergere