miercuri, 23 decembrie 2015

Spiritul Sarbatorilor



Anul acesta a trecut pe nesimtite si Sarbatorile bat din nou la usa. Am avut o perioada extrem de plina si putin timp la dispozitie pentru a concepe noi postari, asa ca vin abia acum cu un articol tematic.
Probabil nu sunt singura care a lasat cumparaturile de sezon pe ultima suta de metri asa ca, gandindu-ma la acelea dintre voi care va regasiti in aceasta ipostaza, am incropit o lista de idei de cadouri inspirate, pentru cei dragi.
Pentru mama, iubita, cea mai buna prietena si nu numai, o cutie de bomboane de ciocolata nu da niciodata gres. Gasiti pe piata sortimente diverse, in functie de buget si preferinte.
 Mergeti la sigur si cu un cos elegant, plin cu bunatati. Il puteti pregati voi (preferabil) sau achizitiona gata umplut.
Seturile de cosmetice Nivea sunt, si ele, un cadou inspirat si accesibil. Eu am ales pachetul care combina o crema de fata si una de maini, insa variatiile sunt numeroase.
Un alt cadou nimerit pentru o femeie este o trusa de machiaj. Combinatiile de nuante nude nu pot da gres. Alegerea mea este trusa Guylond, de la Douglas.
Oricat de la indemana ar parea, parfumurile sunt o optiune doar in cazul in care cunoasteti persoana respectiva foarte bine si stiti sau puteti intui ce arome ii plac. Ultimele mele descoperiri in materie de arome destinate femeilor sunt Seductive by Guess si So Elixir Bois Sensuel de la Yves Rocher.
Pentru barbatii din viata noastra recomand fie un flacon cu parfumul preferat, fie un set de cosmetice, fie un articol de imbracaminte (nu puteti da gres cu o camasa sau un cardigan).
In fine, cartile, la fel ca dulciurile, raman optiuni preferate atat de femei, cat si de barbati, atat de cei mici, cat si de cei mari.
Tot la capitolul cadouri, recomandarea mea ar fi sa faceti unul sau mai multe pachetele cu dulciuri, fructe sau hainute in stare buna, pe care nu le mai purtati si sa le daruiti celor in nevoie, mai ales daca nu v-ati facut „norma” de fapte bune pe anul acesta. Sau puteti cumpara cativa saci cu mancare pentru catei, pe care sa ii duceti la un adapost. Faptele bune sunt cadouri de suflet pe care ni le facem noua insine.
Bradutii nostri sunt impodobiti frumos, pentru ca am vrut sa ne bucuram cat mai multa vreme de spiritul Sarbatorilor. In casa avem doi, ambii artificiali, unul mare, in camera de zi si unul micut, in camera mea. Sunt contra taierii brazilor, inca de cand eram copil si am citit, fiind in cantonament intr-o statiune montana, pe o pancarta din padure, ca unui brad ii sunt necesari 10 ani pentru a atinge dimensiunea unui „pom de iarna”. Mi se pare suficent de dureroasa despadurirea violenta care se petrece in Romania, sub ochii toleranti ai autoritatilor, in ultimii ani. Prea dureroasa ca sa mai contribuim si noi, constient, la ea. Avem acasa si brazi naturali, insa saditi in curte sau in glastre mari. Puteti avea si voi unul, fie in gradina, fie pe balcon, pe care sa-l impodobiti de fiecare Craciun. Sau il puteti inchiria, de la firme specializate, urmand sa-l returnati dupa Sarbatori. Exista variante pentru a obtine „mirosul de brad” invocat de atat de multi drept scuza, trebuie doar sa vrei.
Inchei prin a va ura tuturor Sarbatori linistite, alaturi de cei dragi voua!
                       Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

2 comentarii: