duminică, 17 septembrie 2017

Antioxidantii - ce, cum si cat?



Am auzit cu totii despre antioxidantii care ne protejeaza de radicalii liberi, fara de care organismul nostru imbatraneste mai repede si se imbolnaveste sigur si grav. Frumustea, sanatatea, calitatea vietii, toate depind de cum castigi in razboiul zilnic dintre antixodanti si radicalii liberi.
Altfel spus, daca nu consumi legume si fructe bogate in anitoxidanti, corpul tau intra intr-o stare pro-oxidativa, in care radicalii liberi oxideaza grasimile din sange si pregatesc teren favorabil pentru boli cardiovasculare. Pentru a contracara acest proces, alege sa consumi alimente integrale (fructe, legume, cereale integrale). Poti, de exemplu, beneficia de beta-caroten din morcovi, de licopen din rosii si de polifenoli din struguri.
Daca va intrebati care este doza zilnica de antioxidanti recomandata, aflati ca aceasta se masoara in TE (Trolox Equivalents). Un barbat consuma in mod ideal circa 2500 de calorii intr-o zi, iar organismul sau ar avea nevoie de 11000 TE, in timp ce o femeie consuma in medie 1800 de calorii intr-o zi, de aici rezultand un necesar zilnic de aproximativ 8000 TE. Ambele sunt cifre dificil de masurat in farfurie.
Din pacate, studiile spun ca oamenii obisnuiti nu reusesc sa atinga zilnic nici macar jumatate din necesarul de antioxidanti. Strategia nu este sa faci calcule, ci sa optezi cat mai des pentru alimente integrale si, in plus, sa alegi un supliment alimentar cu antioxidanti sigur, de calitate. 
Antioxidant Star de la Ayurmed contine extract din samburi de struguri (Vitis vinifera), pulbere din fructe de jujuba (Ziziphus jujuba) si de rodie (Punica granatum), plante ayurvedice folosite ca suport pentru sanatatea si vitalitatea organismului. Complexul de ingrediente neutralizeaza radicalii liberi si mentine nivelul normal al antioxidantilor, protejand astfel organismul de procesele oxidative, degenerative si de imbatranirea prematura. Produsul are un rol important in mentinerea sanatatii sistemului nervos, imunitar, urinar, cardiovascular si, in special, al celui venos. De asemenea sustine digestia si procesul de detoxifiere. Se recomanda administrarea a 1-2 tablete, de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa sau la o ora dupa. Eu il folosesc de aproximativ 2 saptamani si, efect Placebo sau nu, am simtit ca am mai multa energie pe parcursul zilei de cand il iau.
                    Follow me on Facebook, Instagram, Twitter and Bloglovin    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu