joi, 18 ianuarie 2018

Miere Poliflora Roua Florilor de la Apidava

RO:
Sunt mare consumator de miere, am mereu in casa cel putin un borcan. Mierea poliflora, obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori, este un aliment complet, net superior celei monoflore, utilizat in tratamentul multor boli si afectiuni. Glucoza, sucroza si fructoza din compozitie o fac usor de asimilat, pastrandu-si proprietatile curative, chiar daca se cristalizeaza. Bogata in vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici si saruri minerale, mierea poliflora Roua Florilor de la Apidava stimuleaza apetitul (fiind recomandata in tratamentul anorexiei, datorita continutului sau bogat in fier), faciliteaza procesul digestiv, mentine echilibrul endocrin, imbunatateste activitatea inimii si a ficatului, determina cresterea nivelului de homoglobina in sange, sustine organismul in perioade de suprasolicitare fizica si psihica, fiind un puternic energizant natural. Consumul regulat a doua – trei lingurite de cateva ori pe zi previne problemele de crestere si demineralizarea oaselor.
Mierea este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, putand fi utilizata cu succes in tratarea infectiilor cu diferite virusuri. Are proprietati antiinflamatorii, intarzie aparitia menopauzei si contine flavonoide, care reduc riscul aparitiei cancerului. Mai mult, mierea intra in compozitia multor produse cosmetice si de ingrijire, deoarece asigura hidratare si hranire pielii uscate, putand trata numeroase afectiuni dermatologice.
Eu o folosesc ca indulcitor natural pentru ceaiuri si dulciuri sanatoase, ca energizant, in amestec cu seminte de susan sau miez de nuca (o lingurita dimineata, inainte de micul dejun) si in tratamente cosmetice. Este un excelent remediu impotriva buzelor crapate, al arsurilor solare si o alternativa de exfoliant natural, pentru tenul sensibil, in amestec cu zahar brun si ulei de masline. Voi folositi miere? Ce sugestii de utilizare aveti pentru mine?
EN:
            I am a big fan of honey, I always have a jar at home. Multi flower honey (also called wildflower honey), made from the nectar of various flowers, is a complete food, way superior to mono flower versions, practically impossible to reproduce year to year, utilized in the treatment of various diseases and physical conditions. It is a rich source of calories and carbohydrates, to provide you with a quick energy boost. It has a bactericidal effect, being often incorporated in combating anemia and allergies. Frequent consumption also aids in heart, stomach and intestinal ailments and has a nourishing effect on skin. It is a natural alternative to sugars and sweeteners.
                            Follow me on Facebook, Instagram, Twitter and Bloglovin   


2 comentarii: