vineri, 16 martie 2018

Un mic dejun sanatos si aromat cu mierea de tei Apidava


Cred ca toti ne amintim povestea “Noi, albinele”, de Calin Gruia, din perioada copilariei. Despre harnicele albine, care muncesc de dimineata pana seara si, intr-o buna zi, decid sa alunge trantorul din stup. De acesta poveste mi-a adus aminte mierea Apidava, miere cu gust de copilarie si farmecul povestilor de altadata, din inima Transilvaniei. Apidava sau cetatea mierii, locul unde de 25 de ani se produce miere inalt calitativa, 100% pura, obtinuta preponderent din flora variata a Podisului Transilvaniei, dar si a altor zone melifere din Romania.
Mierea de tei Roua Florilor Apidava este delicioasa si aromata, avand miros dulce-lemnos, inconfundabil. Cristalizeaza foarte repede, mai ales intr-un mediu rece, capatand aspect untos, cu cristale mari si albe si gust mai dulce decat in stare fluida. Unul dintre cele mai apreciate sortimente, mierea de tei este foarte bogata in vitamine, mai ales cele din complexul B, aminoacizi, polen si mana. Datorita continutului foarte ridicat de polen, nu este recomandată persoanelor ce prezinta alergie la polen.
Proprietati terapeutice ale mierii de tei:
-    datorita efectelor antibacteriene si antiinflamatoare este un bun remediu pentru tuse, raceala, pneumonii, astm, bronsite, laringite, tuberculoza;
-         calmant eficient si remediu impotriva stresul, a insomniilor, dar si a starilor de oboseala;
-         adjuvant in cazul starilor febrile si al afectiunilor renale;
-         grabeste vindecarea ranilor si a arsurilor.
Eu o folosesc atat ca indulcitor pentru ceaiurile pe care le consum zilnic, cat si dimineata, la micul dejun, in diverse combinatii delicioase.
O lingurita de miere cu seminte de susan si scortisaora dimineata,pe stomacul gol, pentru o infuzie de energie si intarirea sistemului imunitar.
Amestecata cu iaurt, seminte de chia si muesli cu fructe uscate, pentru o varianta sanatoasa si satioasa de mic dejun. Se pot adauga deasupra fructe proaspete taiate cuburi, pentru un plus de prospetime si savoare.

Paine cu unt si miere sau clatite cu miere si miez de nuca, daca simtiti nevoia de dulce si sunteti in cautare de alternative sanatoase. O alta varianta de “dulce sanatos” este ciocolata neagra topita, amestecata cu putin lapte si miere, alternativa pentru cremele tartinabile pline de conservanti din comert.
Voi cum consumati mierea si care este sortimentul preferat?
                                Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu